Groep 1/2A Muizengroep

De muizengroep is een gezellige groep met enthousiaste leerlingen en juffen. Maandag t/m woensdag is juf Hiske er én donderdag en vrijdag juf Margit. Er wordt volop gespeeld, gewerkt, gezongen, gebouwd, geleerd en gegymd. 

We werken met de methode Onderbouwd. Om de 3 à 4 weken werken we aan een nieuw thema, die aansluit bij de belevingswereld van kleuters. Hier ontvangt u een themabrief over, zodat u op de hoogte bent wat de kinderen in de klas doen en leren.  
In de klas werken we met dagritmekaarten, dagkleuren, een takenbord en een speelwerkbord. 

Er wordt veel aan de beweging gedaan. Zo gaan we geregeld gymmen in het speellokaal, waarbij kinderen leren elkaar te helpen, samen te spelen en rekening te houden met elkaar. Op woensdag en donderdag mogen de kinderen genieten van de gymlessen van gymmeester Dan. Iedere dag, afhankelijk van het weer, spelen we lekker buiten op het plein. 

Op vrijdag is het speelgoeddag. De kinderen mogen dan hun eigen speelgoed meenemen naar school. Er is een inloop waar ook ouders het eerste kwartier even mogen meespelen in de klas (als de coronaregels het toelaten).  

In het schooljaar komen een aantal feesten en voorstellingen voorbij:  de Kinderboekenweek, Sinterklaas, Kerst, Pasen, Open Podium, Koningsdag, sportdag en juffendag.
En natuurlijk worden er verjaardagen van kinderen in de klas gevierd.  

Een aantal keer per jaar maken we (als de coronaregels het toelaten) leuke en leerzame uitstapjes met de kinderen. 
We gaan onder andere op schoolreis, naar de bibliotheek in Vinkhuizen en naar het Westpark voor een tuinles. Het is fijn om de grote betrokkenheid van ouders hierbij te zien.  

Dit wordt zeer gewaardeerd door de kinderen, de ouders én de juffen. 

Vriendelijke groet Hiske en Margit