Groep 7A

Ik ben juf Ellen en ik sta maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag in groep 7A.
Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. Ik werk al 11 jaar met veel plezier in het onderwijs waarvan de afgelopen 5 jaar op De Feniks.

Ik ben juf Rianne en sta op woensdag voor de groep. Ik woon samen met Tjarko en ons zoontje Sven in Peize. Op dit moment ben ik in verwachting van ons tweede zoontje en zal ik van half september t/m de voorjaarsvakantie niet voor de groep staan. Juf Deborah zal mij deze periode vervangen. 

Onze groep bestaat dit jaar uit 20 leerlingen. De vakken die aan bod komen, zijn: rekenen, taal, spelling en lezen. Verder verdiepen we ons in geschiedenis, aardrijkskunde, topografie en biologie. Ook verkeer en Engels ontbreken niet. Daarnaast is er de mogelijkheid om ons op creatief gebied te ontwikkelen met handvaardigheid, tekenen, drama en techniek.

Wij werken meestal vanuit een (korte) instructie. Na de instructie gaan de kinderen individueel aan het werk. De eerste 10 á 15 min zijn geheel zelfstandig, zodat wij extra instructie kunnen geven aan die kinderen die daar behoefte aan hebben.

Wij werken in de klas met een beloningsladder. Deze ladder hangt in de klas om goed gedrag en een goede werkhouding te belonen. Als ze het goed doen, kunnen ze met hun wasknijper klimmen in de ladder. Als ze aan het eind van de dag op de superdag staan, dan belonen wij de kinderen d.m.v. een stempel op hun beloningskaart. 

In april vindt de entreetoets van CITO plaats. Op basis hiervan en van de reguliere CITO-toetsen geven wij aan het einde van groep 7 een voorlopig schooladvies voor de middelbare school.  

We hebben gym op dinsdag en donderdag