Groep 1/2B Eekhoorntjesgroep

De Eekhoorngroep is een gezellige klas met enthousiaste leerlingen en juffen. Op de maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag werkt juf Jonitha en op woensdag werkt juf Petra in de groep.

Er wordt volop gespeeld, gewerkt, gezongen, gebouwd, geleerd en gegymd in de Eekhoorngroep.

We werken met de methode Onderbouwd. Om de 3 à 4 weken komt een nieuw thema aanbod die aansluit bij de belevingswereld van kleuters. Hier ontvangt u een themabrief over, zodat u op de hoogte bent van wat de kinderen in de klas doen en leren. Vanuit de methode werken we met  dagritmekaarten, dagkleuren, een planbord en een keuzebord.

Een aantal keer per jaar maken we leuke en leerzame uitstapjes met de kinderen. Dit kan zijn de schoolreis, de bibliotheek in Vinkhuizen, het Westpark voor een tuinles, een seizoenwandeling door de wijk o.i.d. Het is fijn om de grote betrokkenheid van ouders hierbij te zien. Dit wordt zeer gewaardeerd door de kinderen en ouders.

Er wordt veel aan de beweging gedaan. Zo gaan we geregeld gymmen in het speellokaal, waarbij kinderen leren elkaar te helpen, samen te spelen en rekening te houden met elkaar.? Op woensdag en donderdag mogen de kinderen genieten van de gymlessen van gymmeester Dan. Iedere dag, afhankelijk van het weer, spelen we lekker buiten op het plein.

We doen ook veel aan Engels in de Eekhoorngroep. Op woensdag hebben we een Engelse dag.

Op vrijdag houden we een inloop. Ouders zijn dan van harte welkom om samen met hun kind het eerste kwartier te spelen in de klas. Op deze dag mogen de kinderen hun eigen speelgoed meenemen, waarmee gespeeld mag worden op school.

In het jaar komen een aantal feesten en voorstellingen voorbij: Kinderboekenweek, Sinterklaas, Kerst, Pasen, Koningsspelen, juffendag. En natuurlijk worden er verjaardagen van kinderen in de klas gevierd. Ook hebben we een open podium waarbij ouders van harte welkom zijn!

                                                                                                                                                                                   

Groetjes Petra en Jonitha