Agenda
Agenda
 
woensdag 2 december Groep 5 t/m 8: inleveren surprises
vrijdag 4 december Sinterklaas op school
vrijdag 18 december Kinderen om 12:00 vrij
za 19 januari  t/m zo 3 januari Kerstvakantie 
ma 11-  vrij 22 januari Afname Citotoetsen 
Algemeen
Het jeugdjournaal in groep 8a
 

Het jeugdjournaal was er op dinsdag 10 november 

Het jeugdjournaal kwam langs voor een destress dans. Jeroen was een oude meester van ons en we gingen bijkletsen, om kwart over 11:00 was het NOS jeugdjournaal in de klas ook net zoals meester Jeroen gingen we eerst elkaar voorstellen, daarna begonnen we ook gewoon met filmen. Een paar kinderen van de klas waren uitgekozen dat waren(Carlijn,Ninthe,Kaylie,Guus en Stijn)die werden geïnterviewd na het dat ze geïnterviewd waren  gingen we facetimen met Tony junior het NOS jeugdjournaal kwam langs omdat er stress bij kinderen is door corona daarom bedacht Jeroen een speciaal dansje ervoor en veel mensen doen het ook op tiktok, samen in de klas dansten we het stressdansje samen met tonyjunior en werden we gefilmd door het jeugdjournaal dat vonden de meeste kinderen nogal beschamend. 

Om 1 uur ging het NOS Jeugdjournaal weer weg. ‘s avonds waren we op tv te zien. 

Je kunt het hier terugkijken als je het gemist hebt.

 

Geschreven door Emma en Eline uit groep 8a.

Scholing over lezen
 

Vrijdag 20 november hadden de kinderen een margedag en gingen de leerkrachten naar school.

We kregen deze ochtend, in de gymzaal vanwege de afstand, scholing over effectief leesonderwijs en over leespromotie.

Het was een interessante ochtend waarop we de principes van effectief leesonderwijs vergeleken hebben met ons eigen leesonderwijs en daar hebben we acties uit gehaald. We zullen bijvoorbeeld onze overdracht van groep 2 naar groep 3 aanpassen aan de nieuwste inzichten. Ook brengen we aanpassingen aan in het leesonderwijs voor groep 3 en 4 en kijken we nog een keer kritisch naar onze organisatie om nog beter te kunnen differentiëren.

Voor het promoten van het lezen hebben we prachtige ideeën gekregen die we kunnen gebruiken om kinderen weer enthousiast te maken voor lezen. In deze digitale wereld wordt dat namelijk een steeds grotere uitdaging.

Wij gaan hier met veel enthousiasme mee aan de slag maar ook u, als ouder, kunt daar een steentje aan bijdragen. Voorlezen staat daarin met stip op 1. Maar ook het voorbeeld geven door zelf boeken te lezen en daar enthousiast over te spreken, helpt om te leren dat lezen leuk is.

U kunt ons ook helpen door tijdschriften te doneren aan de school. Als u een abonnement heeft op een tijdschrift en het wordt thuis niet meer gelezen, dan zijn wij er heel erg blij mee. Uw kind kan het meebrengen en aan de leerkracht geven. Voorbeelden van tijdschriften zijn:

Junior Quest
National Geographic Junior
Zo zit dat
Wild van Freek

Derde kleutergroep

Na het besluit te hebben genomen dat we met twee kleutergroepen zouden werken dit jaar, bleek dat het aantal aanmeldingen sneller ging dan verwacht. Dat is natuurlijk heel fijn maar het leverde ook volle kleutergroepen op. Gelukkig kunnen we vanaf januari een derde kleutergroep starten. De vissengroep wordt weer leven in geblazen. Dit jaar niet met juf Petra en juf Annemarie maar met juf Maxime en juf Jolien. Zij hebben er erg veel zin in en zullen de nieuwe kinderen vanaf maandag 4 januari 2021 met open armen ontvangen.

Gezonde School
Traktaties
 

Als leerkrachten komen wij aardig wat traktaties tegen. Vaak zijn dit erg lekkere en vooral zoete traktaties zoals een zelfgebakken cakeje of Merci. Maar we verwachten van de kinderen dat ze gezond eten en gezond trakteren, dus vinden we het niet eerlijk wanneer wij als leerkrachten wel mogen snoepen. We willen graag het goede voorbeeld geven, dus doen we met alle plezier mee aan de gezonde traktaties.

Tips voor evt. traktaties leerkrachten:  lekkere thee/zakje koffie/cup a soup, fruit, noten of we eten gewoon lekker mee met de gezonde traktatie van de kinderen.

We hebben in de afgelopen weken meerdere gezonde traktaties langs zien komen bij ons op school!  Heel goed om te zien!

Uit de wijk
Sinterklaas in wijk De Held

Zie ginds komt.. Sinterklaas in de Held

29 november vanaf 11 uur.

Meer informatie? Kijk op wijkdeheld.nl

 
Dit is een nieuwsbrief van:
De Feniks | 050 - 321 04 30