Agenda
Agenda
 
Vrijdag 22 maart Feniks got Talent
Vrijdag 22 maart Bijeenkomst gezinsklas
Di 26 t/m do 28 maart Open podium
Dinsdag 2 april Voetbalclinic FC Groningen groep 6/7 (juf Kiki en juf Ellen)
Woensdag 3 april Schoolvoetbal
Vrijdag 12 april Koningsspelen met ontbijt of lunch in de klas
Di 16 t/m do 18 april Eindcito groepen 8, entreetoets groepen 7
Vrijdag 1 april Goede vrijdag, alle leerlingen vrij
Maandag 22 april Tweede Paasdag, alle leerlingen vrij
Donderdag 25 april Monthly Mile
Za 27 april t/m 5 mei Meivakantie
Algemeen
Protocol vervangingen

U heeft het al enige keren gemerkt dat we in tijden van griep moeite hebben om vervanging te regelen voor zieke leerkrachten.

Om duidelijkheid te verschaffen over het proces dat we volgen om te komen tot een vervanger, is een protocol opgesteld dat geplaatst is op de website.

 

Voor het protocol klik hier, voor de webpagina klik hier.

Open podium

Ook dit jaar zullen de kinderen een optreden verzorgen voor hun ouders.

De data daarvoor zijn bekend:

 

  11.15-11.45 13.15-13.45
dinsdag 26 maart groep 3 en 5  groep 1/2A (Vissen) en 7
woensdag 27 maart   groep 1/2B (Eekhoorns) en 6
donderdag 28 maart groep 4A en 6/7  groep 1/2C (Muizen) en 4B

                       

 

Gezonde School
Monthly Mile
 

Gelukkig konden we deze keer de Monthly Mile wel door laten gaan. Een frisse wind en een half bewolkte hemel maakten dat we met z'n allen lekker naar buiten konden. Dit keer hebben we met alle groepen tegelijkertijd gelopen. Dat ging uitstekend.

 

Koningsspelen
Koningsspelen

Op vrijdag 12 april is het weer zo ver: de jaarlijkse Koningsspelen.

De kinderen van de groepen 1/2 gaan eerst spelletjes doen en zullen daarna lunchen in de klas. Groepen 3 en 4 gaan eerst ontbijten in de klas en daarna zullen zij spelletjes doen. Groepen 5 tot en met 8 gaan eerst ontbijten in de klas om daarna op de fiets naar de sportvelden in Hoogkerk te zijn.

In verband met het ontbijten/lunchen op deze dag is er dit jaar geen paasontbijt. 

Algemeen
Gezinsklas
 

 

Binnenkort willen wij op OBS De Feniks starten met de Gezinsklas voor de groepen 1, 2 en 3.

De gezinsklas is een klas waar maximaal 9 leerlingen van school samen met hun ouder(s) of een andere belangrijke volwassene een periode van 10 weken een dagdeel in de week vaardigheden trainen voor in de klas. De gezinsklas is geschikt voor kinderen die het moeilijk hebben in de klas. Het doel is dat het leren beter gaat en het kind weer met meer plezier naar school gaat. Voorbeelden van vaardigheden waar we aan kunnen werken zijn concentreren, op je beurt wachten, voor jezelf opkomen, rustig reageren of samenwerken.

In de gezinsklas is naast een behandelaar altijd iemand van school aanwezig, want een kind heeft een probleem nooit alleen. In de gezinsklas gaat het over samenwerken tussen kind, ouder en school. We onderzoeken met elkaar wat iedereen anders kan doen zodat het beter gaat in de klas.

In de gezinsklas wordt schoolwerk gemaakt en doen we allerlei oefeningen om deze vaardigheden te trainen (vaak in de vorm van een spel of creatieve opdracht). Ook is er een oudergroep. Ouders praten dan met elkaar, terwijl kinderen schoolwerk maken. De rest van de week worden de vaardigheden middels een beloningssysteem gescoord in de klas door de leerkracht.

 

We starten de Gezinsklas voor onze jongere kinderen en willen daarna de oudere kinderen en hun ouders ook de kans geven om deel te nemen. Daar zal terzijnertijd meer informatie over komen.

Bezoek ambulance, brandweer en politie kleutergroepen
 

Op vrijdag 15 februari hebben we een geweldige afsluiting gehad van het thema Beroepen.

Dankzij een aantal ouders hebben de kinderen van heel dichtbij kennis kunnen maken met een ambulance, een brandweerauto en een politieauto. Ook de betrefende medewerkers hebben vrijwillig meegedaan aan dit optreden.

Met veel lawaai kwamen ze het plein op. Daarna mochten alle kinderen overal op en in om deze voortuigen te bekijken en de medewerkers vele vragen te stellen.

Nogmaals dank namens de kinderen en de juffen.

Gezonde School
Bewegen
 

Meer bewegen is belangrijk voor je kind. Maar dat is soms gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarom geven we je hier een paar concrete tips om je kind uit zijn luie stoel te krijgen.

Jouw rol als ouder is belangrijk
Als ouder heb je een belangrijke rol om je kind aan het sporten of aan het bewegen te krijgen. Is je kind van zichzelf al iemand die graag beweegt en actief is? Dat is fijn. Maar veel kinderen hebben aansporing van buitenaf nodig. Ze moeten een drempel over voordat ze hun computerspelletje neerleggen of de tv uitzetten. En dat is jouw taak: je kind stimuleren en motiveren om in beweging te komen.
Hoeveel beweging heeft je kind nodig?
Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) adviseert kinderen en jongeren onder de 18 om per dag 60 minuten te  laten bewegen.
Binnen deze 60 minuten vallen alle beweegactiviteiten, dus ook:

  • op de fiets naar school gaan
  • trappen lopen
  • in de tuin werken of andere klusjes in huis doen
  • buiten spelen
  • lopend boodschappen doen
  • een potje voetballen of tennissen op straat
  • dansen
  • touwtje springen
  • met de Wii Fit bewegen


Tip 1: Zorg ervoor dat je kind kan bewegen
Als ouder heb jij de taak om ervoor te zorgen dat je kind kan bewegen of sporten. Dat betekent dus het aanmelden bij een sportvereniging, contributie betalen, sportkleding kopen, je kind halen en brengen. Maar ook het initiatief nemen om samen in de tuin te werken, een potje te basketballen of naar de speeltuin te gaan.
Tip 2: Toon interesse en stimuleer je kind
Je kind wil jou graag laten zien wat hij kan. Je dochter van 6 zal je regelmatig vragen: ‘Kijk eens mama, wat ik kan!’ Een ouder kind zal dit niet meer zo expliciet doen, maar wil nog steeds graag dat je geïnteresseerd bent in zijn prestaties. Laat je kind zien dat je belangstelling hebt voor zijn prestaties. Geef hem, gevraagd en ongevraagd, complimentjes. Dat motiveert je kind.
Tip 3: Geef zelf het goede voorbeeld
Een goed voorbeeld doet goed volgen. Geef dus zelf het goede voorbeeld, dan zal je kind je eenvoudig nadoen. Beweeg en sport dus zelf ook regelmatig. En doe het ook samen met je kind.
Tip 4: Houd je kind in de gaten
Blijf in de gaten houden of je kind nog wel plezier heeft in het sporten. Het kan namelijk best gebeuren dat je kind:
het te spannend of te moeilijk vindt worden;
niet goed overweg kan met één of meer van de kinderen bij de sportvereniging;
de sport niet meer leuk vindt.
Hij geeft dit meestal zelf aan: hij zegt dan dat hij niet meer van de duikplank durft, dat die ene jongen altijd zo stom doet, of dat ballet saai is. Neem dit soort opmerkingen serieus en praat er met je kind over. Want sporten moet wel leuk blijven. Als het een te grote opgave of verplichting wordt, dan is het plezier gauw over. En dan heeft je kind misschien ook geen zin meer om nog eens een andere sport te proberen.

Algemeen
Fotomodel Elisa
 

Van Elisa Span uit groep 8a hangt wereldwijd een reclameposter in alle etalages van de C&A! Dus kom je haar ergens tegen; zwaai maar even!

WIJ team
Wij team
 

Marjolein Keulen                                           

Jeugd / Gezinsondersteuner                          

Marjolein.keulen@wij.groningen.nl      

06 11585302                                               

Werkdagen ma t/m do.                                   

 

Ineke Treurniet

Sociaal verpleegkundige

Ineke.treurniet@ggd.groningen.nl

06 54352995

Werkdagen di t/m do

 

Voor al uw vragen over opvoeding en ontwikkeling van uw  kind.

We houden elke eerste donderdag ochtend spreekuur op school vanaf 8.30.

Ook kunnen jullie ons rechtstreeks benaderen via mail of telefoon nummer.

Seksuele ontwikkeling

Seksuele ontwikkeling komt voor bij ieder kind. Hierover praten is daarom van belang. 
Hoe begin ik het gesprek hierover en wat bespreek ik? Dit zijn een aantal vragen waar antwoord op wordt gegeven. Daarnaast zijn er informatieve links te vinden. Neem een kijkje op de website: https://seksualiteitbespreken.webnode.nl/.

Algemeen
GROOT NIEUWS! Droom-Reis is geboren!

Droom-Reis

 

Een uniek coachweekend voor kinderen van 10, 11 en 12 jaar. Waarin ze leren om dicht bij zichzelf en hun talent te blijven. Waarin we samen bouwen aan veerkracht. Een magisch en vooral onvergetelijk weekend voor kinderen! 

 

Wie zijn wij?

De oprichters van Droom-Reis zijn Laura Koops van 't Jagt en Judith Runsink. Vanuit hun gezamenlijke passie om kinderen te laten stralen en de beste versie van zichzelf te zijn, zijn ze in 2018 gestart met het oprichten van 'Droom-Reis'. Laura is een oplossingsgerichte en energieke tienercoach en leerkracht in het basisonderwijs. Judith is Droomcoach, Talentcoach en werkzaam als Wenshaler bij Stichting Make-A-Wish. Het is hun missie om met Droom-Reis kinderen op een magische en efficiënte manier mee te geven hoe je jezelf leert kennen en sterker in je schoenen staat. Dit doen ze op hun geheel authentieke manier met veel energie, positiviteit en vrolijkheid!

 

Waarom doen wij dit? 

Wij geloven dat ieder kind uniek is en zichzelf mag zijn. Door onze drukke, prestatiegerichte maatschappij is het voor veel kinderen een uitdaging om bij zichzelf te blijven, en zichzelf te leren kennen. Ze gaan zich aanpassen, verliezen het contact met zichzelf en gaan daardoor dingen doen waar ze niet blij van worden. Resultaat: (over)vermoeidheid, somberheid, burn-outs, depressiviteit, niet lekker in je vel zitten.

 

Daarom organiseren wij een coachingsweekend voor kinderen. Wij laten jouw kind weer stralen!

 

Praktische informatie
-17, 18 en 19 mei 2019

-maximaal 20 beschikbare plekken
 

Wil je meer informatie over Droom-Reis, neem dan een kijkje op onze website: www.droom-reis.nl of stuur een mailtje naar info@droom-reis.nl

 

Ga je mee op Droom-Reis? Dromen heeft geen regels. Het is alleen van jou. 

 

Liefs, 

Judith en Laura

 
Dit is een nieuwsbrief van:
De Feniks | 050 - 321 04 30