Agenda
Agenda
 
Dinsdag 18 juni Survival groep 6/7, groep 7 en groep 8a & 8b
Woensdag 19 juni Zomerles Westpark voor groep 1/2c, de muizengroep
Woensdag 19 juni Zomerles Westpark thema water voor groep 7
Vrijdag 21 juni Monthly Mile
Vrijdag 21 juni Zomerles Westpark voor groep 1/2b, de eekhoorngroep
Donderdag 27 juni Schoolreis groepen 5 & 6
Donderdag 27 juni Zomerles Westpark voor groep 1/2a, de vissengroep 
Do 27 en vrij 28 juni Vislessen groepen 8
Vrijdag 28 juni Schoolreis groepen 3 & 4
Ma 1 juli t/m vrij 5 juli Facultatieve oudergesprekken 
Dinsdag 2 juli Bezoek aan de rechtbank groep 8b
Dinsdag 2 juli

Doorschuifmiddag groepen 1/2 & 3

Vrijdag 5 juli Rapporten mee 
Maandag 8 juli Eind musical groep 8a 'De Feestplaneet'
Dinsdag 9 juli Eind musical groep 8b 'De Feestplaneet'
Woensdag 10 juli Snoepstrooien en laatste schooldag groep 8
Donderdag 11 juli Laatste schooldag groepen 1 t/m 7
Vrijdag 12 juli Margedag, alle kinderen vrij
Algemeen
Opening Tiny Forest
 

Op dinsdag 28 mei jongstleden is onze Tiny Forest officieel geopend. Daarbij werd de nieuwe naam ‘Nova Forest’ bekend gemaakt. De naam is bedacht door de beide leerling raden van de Aquamarijn en De Feniks. Een mooie samenwerking! Naast de samenwerking tussen de leerling raden is er ook samen gewerkt door de teams van de beide scholen door zich gezamenlijk te laten scholen in het geven van buiten lessen. Een hartstikke leuk project dat tot stand is gekomen op initiatief van de Wijkraden en wat door een vruchtbare samenwerking tot dit resultaat heeft geleid. We hopen natuurlijk dat het kleine gewas tot grote bomen uit gaan groeien.

Er zijn leuke opnames gemaakt die u kunt vinden via de volgende link:  

Er zijn leuke opnames gemaakt die u hier kunt vinden
Neuronenboom: expositie tijdens de Nacht van de Kunst&Wetenschap
 

Tijdens de Nacht van de Kunst& Wetenschap konden bezoekers een hele bijzondere boom bekijken in de Aa-kerk. Samen met Jocelien de moeder van Nils is in de Vissengroep hard gewerkt aan allemaal kleine wollen zenuwen in verschillende kleuren: de neuronen die door onze zenuwenbanen lopen. Samen met vele andere gebreide en gehaakte neuronen gemaakt door Groningers jong en oud vormden de kleine kunstwerkjes van de kinderen van de Vissengroep samen een echte neuronenboom. 

Leerlingenraad
Bericht van de leerlingraad
 

Wij hebben op school een leerlingraad. We zullen jullie in de nieuwsbrieven op de hoogte gaan houden van wat wij allemaal doen. Dit jaar zitten in de leerlingraad: Silvan, Yfke, Jara, Imke, Stijn, Oscar, Noa en Ellen. Samen met juf Mirjam vergaderen wij en denken wij mee over vragen die wij belangrijk vinden voor de school. In de afgelopen periode zijn wij bezig geweest met prullenbakken, omdat we vinden dat er te veel rommel op en rond het schoolplein ligt. Hiervoor hebben we eerst gebeld en een brief gestuurd naar de gemeente. Er zijn toen mensen van de gemeente gekomen om te kijken waar en of het kon. En het is gelukt, binnenkort komen mensen om ze te plaatsen.


Ook hebben wij de Nova Forest bedacht voor de Tinyforest. De Aquamarijn had ook 3 namen bedacht, maar onze naam is gekozen. 


Groetjes, de leerlingenraad 

ICT
The Zoo
 

The Zoo is een Engels project in de groepen 8. Voor dit project moesten we onder andere een Stop Motion Movie maken. Dit filmpje moest gaan over The Zoo. Wij, Eline en Elisa, hebben gekozen voor een aquarium met vissen waar van alles gebeurt. Andere kinderen hadden gekozen om een filmpje te maken over bijvoorbeeld olifanten of leeuwen. Je kunt thuis ook Stop Motion Movies maken met de app Stopmotion.

 

Eline en Elisa

Groep 8a

Algemeen
Korfbal groep 4
 

Hoi wij zijn groep 4b 

Wij hebben gekorfbald 

De feniks heeft het goed gedaan 

De feniks zat in de halfevinale 

Feniks 4 zat in de halfevinale 

En de feniks hat net niet gewonnen 

Dat was heel jammer  

Maar de feniks vond het wel leuk 

Maar ze stonde in de finale. 

 

Geschreven door Kirsten en Jasmijn (4B)

Medezeggenschapsraad
Afscheid van Evelyn Kuiper

Helaas moeten we afscheid nemen van Evelyn Kuiper, secretaris van de MR. Evelyn is lang lid geweest van de MR en heeft daarom veel betekend voor onze school. We waarderen haar met name om de constructieve manier van samenwerken die zich uitte in het meedenken en het zoeken naar geschikte oplossingen. Dit in combinatie met luchtigheid en humor. Het is voor een school bijzonder waardevol als ouders zich inzetten om de school sterker te maken en dit te doen door de handen ineen te slaan. Onze dank voor haar inzet hierin is daarom groot en maakt dat we haar zullen missen in de MR.

Dank je wel, Evelyn!

Nieuws van de medezeggenschapsraad

De Medezeggenschapsraad is blij te kunnen melden dat er een nieuw ouderlid is!

Martijn Hagewoud komt vanaf het nieuwe schooljaar de MR versterken. Hij volgt Evelyn Kuiper op.

 

Daarmee bestaat de MR nu uit de volgende leden:

Oudergeleding: Gerdien Kikstra, Martijn Hagewoud en Marcel van den Berg.

Personeelsgeleding: Dick van der Bij, Tea Jaarsma en Petra van Dijk.

 

Met onze inbreng werken we mee aan de kwaliteit van het onderwijs op de Feniks en maken we er weer een mooi schooljaar van.

 

Contact

De MR heeft een eigen e-mail adres: MR@defeniks.o2g2.nl.  Mocht u vragen, opmerkingen of punten voor de MR hebben, mailt u ons gerust.

 

Website

Op de website van de school vindt u ook een link naar de MR. Hier treft u o.a. de vergaderdata en de  verslagen aan van de MR.  Onze eerste vergadering dit schooljaar is op 17 oktober a.s.

Algemeen
Engels  

Op de margedag van 11 juni hebben we onze vijfde scholing voor Engels gehad dit jaar. Deze wordt gegeven door Tim Unsworth. Ons doel is vooral om veel Engels tegen de kinderen te spreken en om kinderen zoveel mogelijk Engels te laten spreken. Tim biedt ons hiervoor tal van ideeën waardoor alle leerkrachten weer geïnspireerd hun lessen vorm kunnen geven. We merken zelf al dat onze leerlingen veel beter het Engels kunnen verstaan en opdrachten uit kunnen voeren. Ook het spreken wordt minder spannend en de woordenschat wordt uitgebreid.

We hebben er allemaal veel plezier in.

 
Aanmelden broertjes of zusjes

Beste ouders,

 

Heeft u al een kind bij ons op school en heeft u nog een kind van ongeveer 3 jaar?

Wij willen voor volgend jaar graag weten op hoeveel kinderen we kunnen rekenen.

Als u uw kind nog niet heeft aangemeld dan kunt u een inschrijfformulier bij de leerkracht van uw kind vragen, bij onze administratief medewerker Betsie de Jonge of bij de directeur Alyt Landman.

Gezonde School
Zó eet je kind ook in de zomervakantie gezond
 

 

 

Tijdens de zomervakantie laat je vaak wat meer de teugels vieren waar het op snoepen aankomt, is mijn ervaring. Wij gaan in ieder geval vaker een ijsje halen, steken vaker de barbecue aan (met een lekkere marshmallow aan een stokje als toetje) en nemen het op vakantie niet zo nauw met een snoepje of toetje meer of minder. En hoe vind je in een pretpark überhaupt iets gezonds? Kortom: hoe laat je je kind toch zo gezond mogelijk eten?

 

1) Houd het eetritme aan
Het is tijdens de vakantie heel verleidelijk om een ander eetritme aan te nemen. Maar houd juist het ritme vast zoals in de schoolweken. Dus ontbijt, lunch en avondeten met daarbij twee of drie keer iets tussendoor. Door regelmatig te eten voorkom je de lekkere trek en een hoop gejengel en gezeur.

 

2) Lekkere zomerdrankjes
Met het warme weer zijn dorstlessers erg belangrijk. Maar in veel drankjes zitten (verborgen) suikers. Vul daarom zelf een mooie kan met water, fruit en kruiden. Bijvoorbeeld aardbei, komkommer en basilicum. Het ziet er niet alleen leuk uit, het is ook lekker en scheelt een hoop suiker. 

 

3) Doseer de porties op de BBQ
Leg voor de kinderen kleinere porties op de barbecue. Koop bijvoorbeeld de ‘mini’-varianten die je in de winkel vindt, of maak van één hamburger twee kleine burgers. Aan twee mini-varianten (ca. 50 gram) hebben kinderen echt genoeg. En met snackgroente en fruit (bijv. watermeloen of aardbeien) aan leuke prikkers hebben kinderen een zomerse en gezonde snack om van te smullen tijdens de barbecue.

 

4) Met een plan het pretpark in 
In de pretparken vliegen de ongezonde verleidingen jou en de kinderen om de oren. Maak daarom van tevoren een plan. Neem je iets gezonds mee van huis – zoals water, fruit en een gezonde lunch – of kies je er juist voor om te genieten van een lekkere lunch daar? Als je een plan hebt, dan ben je veel weerbaarder voor eventuele verleidingen.

 

5) Geef zelf het goede voorbeeld
Heb je de neiging meer te snoepen tijdens de vakantie, dan is de kans groot dat je kind dat ook wil. Kies daarom tussendoor voor een gezonde snack, zoals ongezouten noten, groenten of fruit, en drink er vooral water bij. Zo snoept je kind verantwoord mee. Tussendoor liever een ijsje? Een waterijsje is een prima portie voor een kind. Kies je voor roomijs, dan is één bolletje meer dan voldoende

Algemeen
Lezen in de vakantie
 

Blijf vooral lezen, ook in de vakantie!

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die niet lezen tijdens de zomervakantie in niveau gelijk blijven of zelfs achteruit gaan, terwijl kinderen die veel lezen een hoger leesniveau hebben na de vakantie. Zorg dus dat je kind ook in de vakantie blijft lezen.

Nu denk je misschien: ‘Is dat nu nodig, mijn kind heeft toch vakantie en heeft ook ontspanning nodig?’. Dat is ook zo! Juist in de vakantie kan je kind leeskilometers maken met andere teksten dan die hij/zij op school gewend is. En uiteindelijk helpt je je kind ermee; als er in de vakantie wordt gelezen verloopt de overgang naar het lezen op school na de vakantie gemakkelijker.


WAT KAN IK DOEN?
Je kunt denken aan: vakantieboeken (Donald Duck, Jan, Jans & de kinderen, Dora, Hoe overleef ik…?, etc.), boeken over uw vakantiebestemming, uw eigen stad of over het land van opa en oma, puzzelboekjes met kruiswoordraadsels en rebussen, oefenboekjes voor letters, woorden en schrijven (aangepast aan de leeftijd van uw kind), brochures van pretparken, vakantiefolders, activiteitenprogramma van camping en stad, menukaarten op een terrasje, de gebruiksaanwijzing van een spel of vlieger, opblaasboot…

 
Dit is een nieuwsbrief van:
De Feniks | 050 - 321 04 30